Tags

, , , , ,

Ett stort antal grova stölder har begåtts i villor och radhus i Göteborg. Polisen varnar nu för tjuvar på moped eller motorcykel.
Stölderna har skett i framför allt de södra delarna av Storgöteborg under perioden april till september i år.

Extra utsatta under de senaste veckorna har varit områdena Nya varvet, Långedrag, Fiskebäck, Önnered, Näset, Mölndal, Hovås och Billdal.

Enligt polisen förflyttar tjuvarna sig på mopeder och motorcyklar.

“De tar sig in i bostäder där boende inte låst dörrar eller fönster eftersom de är hemma. De stjäl plånböcker, nycklar, mobiltelefoner, kontanter och läsplattor – ofta direkt innanför den olåsta ytterdörren”, skriver polisen på sin hemsida.

De har även gått in i sovrum på sena kvällar och nätter.

“Vid ett flertal tillfällen har tjuvarna hittat nycklar till nyare motorcyklar och bilar och kört från platsen med dessa fordon. Har de haft GPS har tjuvarna ryckt bort dessa enheter från fordonet så att de inte ska vara spårbara”.

Polisen uppmanar nu allmänheten till vaksamhet:

“Håll ögonen öppna, lås dörrarna och stäng era fönster. Aktivera larm om ni har ett sådant och aktivera spårningsfunktionerna på mobiltelefoner, datorer och dyra bilar. Fotografera gärna misstänkta fordon eller personer som rör sig i området.”

Polisen skriver också:

“Blir ni trots er vaksamhet drabbade av den här typen av grova stölder är det till stor hjälp för polisen om ni snarast efter upptäckten använder er av spårningsfunktionen på det stulna godset och larmar polisen. Hittar ni föremål på brottsplatsen, som ni kopplar till stöldtillfället, tänk på att detta kan vara bevismaterial och låt det ligga.”

GP har sökt chefen för polisens brottsspaningsenhet utan resultat.

IMG_0552.JPG